View Royal

A Pillar of the Community

A makeover of the entire front facade of this property produced stunning results: a brand-new deck, stately stone steps and pillars, and harmonious landscaping. This is a house that inspires pride.

The Vision

The owners, who serve our community as a firefighter and doctor of veterinary medicine, deserved a home with real presence. We envisioned a grand entrance designed around pillars and a stone staircase. Building a deck off the kitchen would also extend the living space and give this young family an appealing place to relax.

Our Process

To counter the house’s boxy look and give it old-world charm, we designed a new facade, with two pillars flanking the staircase and one located at the end of the new cedar deck. We planned the path to the house to allow for a large elliptical-shaped garden bed at the base of the existing Cherry tree. For the driveway and path, we created a broom concrete finish.

Before: a shot of the house before renovations
Before: a shot of the house before renovations

Find Your Inspiration